Uppsala Vokalensemble söker dirigent!

Är du en erfaren dirigent med höga ambitioner, och vill leda en av Uppsalas bästa körer? Vill du vidareutveckla och driva en välfungerande körverksamhet genom nya spännande musikaliska projekt? Gå då inte miste om chansen att bli Uppsala Vokalensembles nya dirigent!

Uppsala Vokalensemble är en fristående, blandad kör med drygt 30 sångare. Kören har funnits i över 40 år och tillhör sedan många år tillbaka Uppsalas toppskikt av körer. Vi strävar ständigt efter att fortsätta utvecklas, både rent musikaliskt och sång-/klangmässigt, genom att ta oss an en stor variation av musik. Kören framför i första hand klassisk körmusik a cappella, men genom åren har också många samarbeten gjorts med instrumentalensembler, orkestrar och solister. Under de senaste tio åren har Uppsala Vokalensemble uruppfört flera beställningsverk, vilket ofta har inneburit nära samarbeten mellan kör, dirigent och tonsättare där musiken har fått växa fram. Som en följd av detta gemensamma utforskande av körens möjligheter har ett regelbundet arbete med vokal improvisation vuxit fram. Ett smakprov på både improvisation och uruppföranden finns att höra på körens relativt nysläppta skiva
“Fields of Light” (Footprint Records). Genom åren har vi även genomfört regelbundna utlandsturnéer. 

Uppsala Vokalensemble är en ideell förening som drivs av en vald styrelse bestående av medlemmar ur kören. Kören repeterar på måndagskvällar i Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala. Varje termin genomförs i genomsnitt två konsertprojekt, en repdag, samt ett par mindre ”gig” och två högmässor.

Vi söker dig som har minst en kandidatexamen i kördirigering eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av långsiktig verksamhetsplanering för amatörkörer på hög nivå och är drivande i såväl projektplanering som utarbetandet av en konstnärlig vision för ensemblen. Du är en framåtriktad och engagerad person som vill utveckla kören vidare till ännu högre nivåer. Du får gärna ha en god kännedom om både nutida och historisk körmusik. Vi ser även att du, utöver att genomföra klassiska konserter a cappella, uppskattar och ser en utmaning i  beställandet och uruppförandet av nyskriven musik samt gärna ger dig in i oväntade musikaliska samarbeten.

Lyssna gärna på våra skivor på Spotify. Vill du ha en mer detaljerad verksamhetsbeskrivning eller har andra frågor? Maila till ordf@uppsalavokalensemble.se eller dirigent@uppsalavokalensemble.se

Ansökan skickas till ordf@uppsalavokalensemble.se senast den 1 oktober 2021 och ska innehålla CV, personligt brev, referenser och gärna en repertoarlista.

Vi ser fram emot din ansökan!