Posts

Vi söker nya medlemmar!

2019-07-02 23:16

Vill du sjunga med Uppsala Vokalensemble? Just nu söker vi nya medlemmar till tenor- och altstämman! Vi söker framförallt dig som har god körvana och notläsningsförmåga, och en vilja att göra musik på hög nivå, i flera olika musikstilar.

För mer information om intagning, se http://www.uppsalavokalensemble.se/bli-medlem/

Du kan också maila direkt till intagning@uppsalavokalensemble.se

Välkommen med din ansökan!

Strålande recensioner av UNT Kultur

2019-06-13 19:32


Idag är vi glada och stolta då gårdagens konsert fick strålande recensioner av UNT Kultur. Utöver en mycket positiv beskrivning av konsertrepertoar och framförande, är vi glada att se fina ord om körens egna solister, och vår egen Sofia Ågren – Dirigent – mycket välförtjänt! Tack också till vår publik!
Ett smakprov för dig som inte är prenumerant:

”Konserten med Uppsala Vokalensemble liknade sommarvädret utanför det rustika orangeriet på Örbyhus slott: det var synnerligen omväxlande, med både solskenspartier och mörka dramatiska partier//… //Uppsala Vokalensemble har visat på sina tidigare konserter att man har en rejäl bredd i sina led//…//Konsertens tyngdpunkt ”Canticum Calamitatis Maritimae” av Jaako Mäntyjärvi//…//Här visade ensemblen sin storhet och gjorde det mångsidiga verket full rättvisa med alla dess ovanliga inslag. Inte minst berörde det ordentligt//…//Sofia Ågren visade återigen vilken fantastisk kördirigent hon är.”

Med detta önskar Uppsala Vokalensemble en glad sommar!

Missa inte sommarkonserten!

2019-06-08 17:59

Missa inte sommarkonserten i Örbyhus slotts orangeri på söndag, med musik av bl.a. Jaako Mäntyjärvi, Edvard Grieg, och Matthew Peterson. Även UNT skriver om konserten.

Stöd vårt skivprojekt!

2019-04-12 10:44

Nu håller vi på att spela in vår nästa skiva! Repertoaren för skivan kommer att bygga på programmet för körens sommarkonsert 2018, då vi hade förmånen att samarbeta med tonsättaren Matthew Peterson från Minnesota och nyckelharpisten Josefina Paulson som innehar världsmästerskapstiteln på sitt instrument. Skivan kommer att ges ut vid skivbolaget Footprint Records, precis som vår tidigare skiva UrVerk.

Du kan stödja vårt nya skivprojekt via Kickstarter!

Oremus!

2019-03-01 22:20

Arvo Pärt är en favoritkompositör för många, både körsångare och konsertbesökare. Hans musik brukar beskrivas som enkel, minimalistisk, allvarlig och mycket vacker. På söndag den 3 mars ger vi en konsert med några av hans bästa körkompositioner. Programmet avrundas med stycken av Urmas Sisask och Hildegard von Bingen. Och även UNT tycker att du ska gå på konserten! Välkommen till Helga Trefaldighets kyrka på söndag kl 17!

Över 1200 på Rysk Jul-firande!

2019-01-27 17:55


Stort tack till alla som kom och firade Rysk Jul med oss! Sammanlagt över 1200 personer ville lyssna på rysk julmusik under trettonhelgen! Tack också till våra fina solister Maria Demérus, Margit Zeijlemaker, Mikael Englund och Jens Persson Hertzman samt dirigenten Maria Goundorina som gjorde ett kärt återbesök jämte vår Sofia Ågren. En succé, helt enkelt – och så sade även publiken, som tyckte bl.a. att det var ”otroligt vackert”, ”helt magiskt”, och att ”Stilla Natt var det vackraste jag har hört”.

Även UNT har skrivit om konserterna – här kan du läsa vad våra dirigenter tänker om konserten.

Nu blickar vi framåt mot nytt projekt och CD-inspelning. Boka in 3e mars i kalendern, då kan ni njuta av fantastisk musik av Pärt och Sisask. Biljetter kan köpas redan nu!

Programblad Rysk Jul

2019-01-05 15:40

Har du varit på Rysk-Jul-konserten, men fick inget programblad? Här kan du ladda ner det som pdf-fil.

Русское Рождество

2018-12-11 10:16

Ge bort konsertbiljetter i julklapp! Nu går det att förköpa biljetter till Rysk Jul-konserten i Uppsala Domkyrka. Du betalar mindre än i kassan och slipper dessutom biljettkön på konsertdagen!

Rysk Jul – öppet rep

2018-11-01 21:38

Är du bas eller tenor? Drömmer du om att få sjunga en hel konsert med bara rysk musik? Då har du chansen nu.

För tionde året i rad kommer Uppsala Vokalsensemble att framför rysk julmusik under trettonhelgen och konserten kommer att dirigeras av Sofia Ågren och Maria Gondourina.

Kören behöver förstärkning i sina herrstämmor under sina konserter i Uppsala Domkyrka och Sofia kyrka i Stockholm den 5e och 6e januari. Vi bjuder därför in till ett öppet rep måndagen den 5 november kl. 18.45 – 20.15 i Helga Trefaldighets kyrka för att ni ska få chansen att känna efter om projektet är något för er!

Sugen på att komma till det öppna repet? Anmäl att du kommer i facebook-eventet.

Toppbetyg till UV:s nya skiva – igen!

2018-07-17 21:27

UrVerk får högsta betyg av tidningen Hifi & Musik – fem stjärnor för musiken och plus för ljudet! Vi tackar Per Sjösten och Footprint Records för produktionen och speciellt den fina ljudkvaliteten!