Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag TID: tisdag 14/2, 2012, kl. 20:00
Evenemanget är redan genomfört.
PLATS: Östgöta Nation
MEDVERKANDE: Uppsala Vokalensemble
Jacke Sjödin, kåserier och visor
Henrik Berg, piano
Sofia Ågren, dirigent
ENTRÉ: 120,00 ordinarie
80,00 studerande/pensionär

Uppsala Vokalensemble fortsätter traditionen att på Alla Hjärtans Dag skjuta amors pilar över Uppsala!

I år har vi sällskap av Uppsalakåsören och revyartisten Jacke Sjödin samt pianisten Henrik Berg. Blodfull musik med texter av William Shakespeare kommer att blandas med kärleksdoftande kåserier och visor signerade Jacke Sjödin. Kärleksfika serveras.

Jacke Sjödin

Jacke Sjödin
Jacke Sjödin växte upp i Sollefteå och redan i ungdomsåren engagerade han sig i revyverksamhet och amatörteater, och som 18-åring skrev han manus till sin första helaftonsföreställning. 1990 flyttade han till Uppsala för att läsa och parallellt med studierna skrev han kåserier och manus till teaterpjäser.

Under senare år har Jacke blivit ett bekant ansikte i Uppsalas kulturliv, främst genom sin medverkan i olika revysammanhang, där han bl.a. står bakom succéer som ”Fyra lyckliga män” och ”Hej Povel”. Han är en flitigt anlitad kåsör, rimmare och vissångare.

Läs mer på www.jackesjodin.se »

Henrik Berg
Henrik Berg studerade vid musikkonservatoriet Falun, sedan följde studier vid Kungliga Musikhögskolan med Stefan Bojsten, samt därefter diplomutbildningen vid Kungl. Musikhögskolan/Edsberg med Mats Widlund i piano samt Per Lundberg och Mats Zetterqvist i kammarmusik.

Henrik Berg har deltagit i master classes och kurser för Malcolm Bilson, Michel Béroff, Hans Leygraf, Sergio Marengoni, Paul Roberts, László Simon, Einar Steen-Nøkleberg, Anne Øland med flera. Han har mottagit ett flertal stipendier, till exempel från Kungliga Musikaliska Akademien. Han har framträtt både i Sverige och internationellt, i solorepertoar, kammarmusik och som solist med DalaSinfoniettan, Gävle Symfoniorkester och Camerata Lyckensis.

Våren 2009 framförde han som diplomkonsert Béla Bartóks andra pianokonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester i Berwaldhallen.