Konserthistorik

2022

Lighten our darkness

22-10-22 Gottsunda kyrka, Uppsala

I årets sista konsert mötte vi den norska kammarkören NOVA från Oslo och gav en konsert med musik som utforskar kontrasterna mellan ljus och mörker, dag och natt, hopp och förtvivlan. De båda körerna framförde musik av bl.a. Nana Forte (En ego campana), Alfred Schnittke (Drei geistliche Gesänge), Hugo Alfvén och Zoltán Kodály. Dirigenter var Simon Frank för Uppsala Vokalensemble och Julia Blank för NOVA.

I blomstertid

22-06-06 Orangeriet, Örbyhus slott

Även under Simon Franks ledning fortsätter kören sin tradition med sommarkonserter i Örbyhus slottsorangeri. Denna gång utforskade vi hur kompositörer genom tiderna har tolkat och inspirerats av texter om blommor. Vi sjöng om blommor som en symbol för skönhet, om blommor som blommar över allt för snabbt om våren, och om blommor som läggs i krans på en grav. På programmet stod bland annat Maurice Ravels Nicolette, Wilhelm Stenhammars I seraillets have, Eric Whitacres With a lily in your hand, och som höjdpunkt och avslutning Benjamin Brittens Five Flower Songs.

Until the daybreak

22-03-20 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

Det första konsertet med vår nya dirigent, Simon Frank, ägdes rum i Helga trefaldighets kyrka. Repertoaren sträckte sig från den namngivande Until the daybreak av Sven-David Sandström, över Jordens oro viker av Ludvig Norman, Cherry-Ripe av Nils Lindberg, och två stykcen av Charles Villiers Stanford, till Giuseppe Verdis Pater Noster.

Rysk Jul

22-01-06 Uppsala Domkyrka
22-01-09 Sofia kyrka, Stockholm

Återigen lockade vi en stor publik med två konserter med rysk och ukrainsk musik till julfesten. Solisterna var Julia Björkkvist (sopran), Amie Foon (alt), Love Tronner (tenor) och Daniel Åberg (bas). Dessa konserter var de sista under Sofia Ågrens ledning, som tåg farväl after med än tio år som konstnärlig ledare.

2021

Gryning – en konsert i höstkvällen

21-11-13 Bälinge kyrka
21-11-14 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

Efter ett påtvingat uppehåll på nästan exakt två år pga coronapandemin var UV tillbaka på scenen. Musiken vi hade valt för dessa konserter speglade de känslor som många av oss hade känt under denna tid: oro, sorg och ensamhet, men även hopp och kamp och en jublande glädje över att vi såg ljuset i tunneln. På programmet stod Frank Martins Mässa för dubbelkör, samt musik av bl.a. Gustav Mahler, Matthew Peterson, och ett uruppförande av Erik Hanspers. Dirigent var Sofia Ågren.

2019

Storm. Concert by Candlelight

19-11-10 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

Höstens konsert Storm genomfördes i Helga Trefaldighets kyrka, som en del av kyrkans konsertprogram Concert by Candlelight. I en fullsatt kyrka, enbart upplyst av stearinljus, framförde kören en känslofylld konsert tillsammans med slagverkaren Magdalena Meitzner. Under konserten framfördes bl.a. Eric Whitacares Cloudburst, Ildebrando Pizettis Il Giardino di Afrodite och Sven-David Sandströms Awake, O North Wind. Dessutom genomfördes flera improvisationer i ett musikaliskt samspel mellan körens röster och Magdalenas slagverk. Konsertens ledning hade Sofia Ågren.

KulturNattten Uppsala

19-09-14 Uppsala konstmuseum

Kören uppträdde på Uppsala KulturNatten med en konsert på Uppsala konstmuseum. Även denna konsert drog stor publik och flera besökare fick vända i dörren. Konserten bjöd på musik av Arvo Pärt och Urmas Sisask, men också arrangemang av den norska folkvisan Ned i vester av Grete Pedersen och den lettiska Pūt, vējiņi av Imants Ramiņš. Kören dirigerades av Sofia Ågren.

Musik i sommarkväll – Folkligt, somrigt, estniskt

19-08-25 Björklinge kyrka

Under Rebecka Gustafssons ledning sjöng kören en sensommarkonsert i Björklinge kyrka. På programmet stod en blandning av musik från Arvo Pärt, Urmas Sisask, Hugo Alfvén, m.fl.

Sommarkonsert

19-06-09 Orangeriet, Örbyhus slott

Traditionsenligt genomfördes sommarkonserten i Örbyhus slottsorangeri. På programmet stod bl.a. några stycken från Matthew Petersons Dikter, Jaakko Mäntyjärvis verk till minne av Estonia-katastrofen Canticum Calamitatis Maritimae, Vaclovas Augustinas Tykus, tykus och traditionell svensk körmusik av Hugo Alfvén, Gösta Nystroem, och August Söderman. För första gången drog sommarkonserten så mycket publik att några av besökarna fick sitta i rummet intill. Dirigent var Sofia Ågren.

”Oremus” – Meditativ musik av Pärt, Sisask och von Bingen

19-03-03 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

Tidigt på våren gav vi en konsert med meditativ musik av bara Arvo Pärt och Urmas Sisask, förutom två korta stycken av Hildegard von Bingen. Bland annat sjöngs Pärts Nunc Dimittis och Sisasks Benedictio. Kören leddes av Sofia Ågren.

Rysk Jul

19-01-05 Sofia kyrka, Stockholm
19-01-06 Uppsala Domkyrka

Rysk Jul-konserterna firade 10-års jubileum i år, och det lockade rekordmånga publik: Sammanlagt över 1000 personer ville lyssna på rysk julmusik under trettonhelgen. Publikrekord sattes i Sofia kyrka som fylldes till bristningsgränsen med ca 700 personer i publiken! På programmet fanns musik av bl.a. Rachmaninov, Bortnyanski, Pärt och Kedrov. Kören dirigerades av Sofia Ågren och – som gäst – Maria Goundorina, som grundade Rysk Jul-traditionen när hon var UV:s dirigent för tio år sedan. Solisterna var Maria Demérus (sopran), Margit Zeijlemaker (alt), Mikael Englund (tenor) och Jens Persson (bas).

2018

Ein neues Lied – Baroque extended

18-10-27 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala
18-10-28 Bälinge kyrka

Barockmusik stod i fokus av dessa konserter – men på ett något annorlunda sätt: Tidstypisk musik av bl.a. Bach, Schütz och Purcell knytades samman med barockinspirerade tolkningar av de nutida tonsättare Sven-David Sandström, Morten Lauridsen och Knut Nystedt. Dessutom sjöng vi en madrigal av italienskan Maddalena Casulana, den första kvinnliga tonsättaren som fått sin musik tryckt och utgiven. Kören leddes av Sofia Ågren.

Ljusfälten

18-06-10 Orangeriet, Örbyhus slott
18-09-11 Sala stadsbibliotek
18-09-15 S:t Görans kyrka, Mariehamn, Åland

I vår traditionella sommarkonsert uruppförde vi den prisbelönte Matthew Petersons Dikter och Sommar i bergen med texter av Edith Södergran, två stycken som kommer att bli körklassiker. Konserten kallade vi för ”Ljusfälten” efter Södergrans dikt och utifrån den titeln hade övriga programmet utformats. Det inkluderade bl.a. Lume av Andrea Tarrodi, en annan framgångsrik nutida tonsättare, men också klassiker som Hugo Alfvéns Vallvisa. Josefina Paulson var med på nyckelharpa, Sofia Ågren dirigerade. Konserten upprepades på hösten i Sala och Mariehamn på Åland.

Mariamusik

18-03-24 Västlands kyrka
18-03-26 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

Uppsala Vokalensemble sjöng två konserter med Mariamusik från alla tider. Programmet sträckte sig från 1100-talets Hildegard von Bingen via Palestrina och Tomás Luis de Victoria till den nutida tonsättare Ola Gjeilo. Sofia Ågren var dirigent, och Hillevi Klingberg medverkade på cello.

Rysk Jul

18-01-06 Sofia kyrka, Stockholm
18-01-14 Uppsala Domkyrka

Uppsala Vokalensembles Rysk Jul-konserterna har blivit en tradition under tiden. För nionde året i rad sjöng vi rysk musik i samband med det ortodoxa julfirandet. På programmet fanns musik av bl.a. Rachmaninov, Sviridov och Bortnyanski. Solisterna var Ingrid Berg (sopran), Margit Zeijlemaker (alt), Mikael Englund (tenor) och Jens Persson (bas). Sofia Ågren dirigerade.

2017

Ljus i mörkret

17-11-18 Bälinge kyrka
17-11-19 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

Kören lyste upp novembermörkret i två konserter med mycket vacker musik: Herbert Howells Requiem och Josef Rheinbergers mässa för dubbelkör. Sofia Ågren dirigerade.

Rockatorium

17-11-03 Uppsala Domkyrka

I höst högtidlighålldes reformationens 500 år, inte minst i domkyrkan. I slutet av reformationsveckan uppfördes Niclas Dahls nyskrivna Rockatorium, ett oratorium för kör, solister och rockorkester. Uppsala Vokalensemble medverkade under Niclas Dahls ledning, tillsammans med ett rockband, en kyrkorgel, flera sångsolister och domkyrkans egen ungdomskör.

UrVerk – Swedish Contemporary

17-09-24 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

I september släpptes körens nya skiva UrVerk – Swedish Contemporary. Skivan ges ut på skivbolaget Footprint Records och består av nyskriven musik som tidigare uruppförts av Uppsala Vokalensemble – därav titeln UrVerk. På releasekonserten uppförde vi två av de tre stycken som finns på skivan: Emil Råbergs Ungefär fyra improvisationer, tillsammans med Jesper Eriksson på saxofon, och Maria Lithell Flygs verk Andas den ut ur mitt bröst. Dessutom sjöng vi även delar ur Josef Rheinbergers Cantus missae op.109. Sofia Ågren dirigerade.

Sommarkonsert

17-06-11 Orangeriet, Örbyhus slott

Uppsala Vokalensemble avslutade vårterminen med en mycket välbesökt sommarkonsert under Sofa Ågrens ledning i orangeriet vid Örbyhus slott.

Utrink s severa

17-06-04 Dvorana sv. Frančiška, Koper, Slovenien
17-06-05 Zavod sv. Stanislava, Ljubljana, Slovenien

Årets turné ledde kören till Slovenien, där vi gav konserter i Koper (vid den 12:e internationella körfestivalen) och Ljubljana samt en workshop vid musikkonservatoriet i huvudstaden. Med oss tog vi musik med en doft av nordisk sommar, t.ex. Jan Sandströms Landskap med solar och Biegga Njunnji, eller Jaakko Mäntyjärvis Canticum Calamitatis Maritimae. Dirigent var Sofia Ågren.

Förvårskväll

17-04-22 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

Tillsammans med Lunds kammarkör – under ledning av UV:s tidigare dirigent Daniel Åberg – framförde vi musik av bl.a. David Wikander, Håkan Parkman och Vaclovas Augustinas. Publiken var talrik och programmet var väldigt uppskattat. Dirigenter var Daniel Åberg och Sofia Ågren.

Mirages by the lake

17-03-18 Uppsala Konsert & Kongress

Denna speciella afton mötte vi kompositören och sångerskan Josefine Lindstrand – vinnare i Sveriges Radio Jazzkattentävling i kategorin Årets kompositör 2016 – tillsammans med pianisten Jonas Östholm, trumpetaren Gunnar Halle och trumslagaren Fredrik Myhr. På UKK uppförde vi Josefines verk Mirages by the lake. Det var en magisk kväll!

Rysk Jul

17-01-06 Uppsala Domkyrka
17-01-06 Bälinge kyrka
17-01-08 Sofia kyrka, Stockholm

För åttonde året i rad sjöng Uppsala Vokalensemble rysk, klanglig musik i samband med det ortodoxa julfirandet. Som vanligt avslutades konserten med Larins Christmas Carols, men programmet innehöll även många nya stycken, bl.a. av Georgij Sviridov och Sergej Rachmaninov. Ingrid Berg (sopran), Margit Zeijlemaker (alt), Mikael Englund (tenor) och Staffan Liljas (bas) var solisterna, Sofia Ågren dirigerade.

2016

Visor i folkton

16-10-29 Uppsala Konsert & Kongress
16-10-29 Björklinge kyrka
16-10-30 Öregrunds kyrka

Återigen blev kören förenad med nyckelharpisten Josefina Paulson och gav tre konserter med ett varierat folkmusikprogram med musik av bl.a. Karin Rehnqvist, Jan Sandström och Gunnar Eriksson. För första gången uppträdde vi vid Oktoberstämman i Uppsala, och därtill i kyrkorna i Björklinge och Öregrund. Dirigent var Sofia Ågren.

Sommarkonsert – Music for a while

16-06-04 Mikaelskyrkan, Uppsala
15-06-05 Orangeriet, Örbyhus slott

Under Sofia Ågrens ledning framträdde kören med den numera traditionella sommarkonserten i Örbyhus slott samt en konsert i Uppsala, denna gång tillsammans med den hyllade blockflöjtisten Kristine West. Repertoaren bestod av en blandning av folkmusik, barock och sommarromantik och passade utmärkt i slottsorangeriet. Vi framförde bl.a. Bachs motett Lobet den Herrn, alle Heiden, Henry Purcells Music for a while samt Gunnar Erikssons arrangemang av Den blida vår är inne och Kristallen den fina. Tillsammans med Kristine West framförde vi Vallåt från Mockfjärd, Anders Öhrwalls I denna ljuva sommartid samt Mitt i juli av Jonas Olsson. Kristine framförde även solostycken av Bach och van Eyck från sitt senaste album.

Exultate Deo

16-04-06 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

UV gav en konsert med blandad musik a cappella från 1900-talet. Vi framförde Francis Poulencs Exultate Deo och Ildebrando Pizzettis 2 Composizioni Corali. Huvudnummer var Frank Martins Mässa för dubbelkör. Dirigent var Sofia Ågren.

Rysk Jul

16-01-06 Uppsala Domkyrka
16-01-10 Sofia kyrka, Stockholm

Kören gav traditionsenligt konsert med rysk julmusik under trettonhelgen, och som vanligt kom mycket folk och lyssnade, i både Uppsala och Stockholm. Nytt i årets repertoar var musik av den senromantiske tonsättaren Georgij Sviridov. Därtill sjöng kören ett antal kerubhymner av bl.a. Gretjaninov och Rachmaninov. Konserten avslutades sedvanligt med Larins Christmas Carols. Solister var Ingrid Berg, Margit Zeijlemaker, Mikael Englund och Jens Persson. Sofia Ågren dirigerade.

2015

Martins mässa och Faurés requiem

15-10-24 Börstils kyrka, Östhammar
15-10-25 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

Kören framträdde med Frank Martins Mässa för dubbelkör, samt Gabriel Faurés Requiem under Sofia Ågrens ledning. Under Fauré ackompanjerades kören av Charlotta Grahn Wetter, violin, Maria Winiarski, viola, Sara Wallin, viola, Kristina Winiarski, cello, Jesper Julin, kontrabas samt Pontus Leitz, orgel. Under lördagens konsert i Börstils kyrka deltog även Östhammars motettkör.

Canto della primavera

15-09-03 Chiesa San Giorgio in Lemine, Almenno San Salvatore, Italien
15-09-04 M.A.C. (Musica Arte e Cultura), Milano, Italien
15-09-05 Conservatorio di Milano, Italien

UV genomförde en turné i Lombardiet i norra Italien, tillsammans med Francesco Moretti på dragspel och Josefina Paulson på nyckelharpa. Vi framförde en blandad repertoar med folkmusik från försommarkonserten och modern italiensk musik som vi tidigare framträtt med under fjolårets sommarkonserter. Vi fick ett oerhört varmt mottagande och hade förmånen att sjunga i fantastiska konsertlokaler. Utöver konserterna deltog UV även som demonstrationskör vid en workshop i kördirigering och improvisation som Sofia Ågren höll vid konservatorer i Milano.

Folkmusik i försommaren

15-06-06 Mikaelskyrkan
15-06-07 Orangeriet, Örbyhus slott

Under Sofia Ågrens ledning gav Uppsala Vokalensemble två konserter på folkmusiktema. På programmet stod bl.a. Eklundapolskan, Byss-Kalles polska och Polska efter Faut-Marit som vi framförde tillsammans med nyckelharpisten Josefina Paulson. Dessutom framförde vi bl.a. Biegga Luohte av Jan Sandström, med Per Andersson Öhrvik som jojkande solist, och Kristallen den fina i arrangemang av Gunnar Eriksson.

Vinden som samtal

15-03-14 Helga trefaldighets kyrka
15-03-15 Storkyrkan, Stockholm

Tillsammans med jazzensemblen Ritualia 5 uruppförde UV Mattias Risbergs suggestiva stycke Vinden som samtal – en resa där både kör och instrumentalister experimenterade och tänjde på gränserna för klangbildning i en mycket stark musikalisk upplevelse. Sofia Ågren dirigerade konserten som lockade stor publik både i Uppsala och Stockholm. Konserten i Storkyrkan spelades in av Sveriges Radio P2.

Rysk Jul

15-01-06 Uppsala Domkyrka
15-01-11 Rasbo kyrka, Uppsala

För sjätte året i följd gav UV sin inarbetade konsert med rysk julmusik, och i år blev det nytt publikrekord i Domkyrkan, med över 450 personer i publiken! Repertoaren innehöll denna gång, utöver Larins Christmas Carols även musik av Schnittke, Rachmaninov, Strokin och Bortnjanskij. Solisterna glänste som vanligt, i år Ingrid Berg (sopran), Margit Zeijlemaker (alt), Mikael Englund (tenor) och UV:s tidigare dirigent Daniel Åberg (bas). Sofia Ågren dirigerade.

2014

Adventskonsert

14-11-29 Mikaelskyrkan, Uppsala

Under Sofia Ågrens ledning gav kören gav en adventskonsert med brittisk och svensk traditionell julmusik. På programmet stod bl.a. musik av Howells och Rathbone, samt Alfvén, Örhvall och Liljefors.

Mozarts Requiem

14-10-25 Börstils kyrka, Östhammar
14-10-26 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

UV framträdde med Mozarts requiem för fulla hus i Östhammar och Uppsala. I Börstils kyrka sjöng vi tillsammans med Östhammars Motettkör, ackompanjerade av Capella Upsaliensis med Ligita Sneibe på orgel. I Helga Trefaldighets kyrka gjorde vi en mer avskalad version, endast ackompanjerade av Carl Adam Landström på orgel, vilket gav kören större utrymme och möjliggjorde mer dynamik och uttryck. Sofia Ågren dirigerade och som solister gjorde Ingrid Berg (sopran), Julia Blank (alt), Mikael Englund (tenor) och Jens Persson (bas) fantastiska insatser.

Musikafton

14-09-27 Rasbokils kyrka, Uppsala

Under Thomas Kölls ledning framträdde kören med ett urval av det senaste årets repertoar under en kväll i Rasbokils kyrka. Musik av bl.a. Palestrina, Tavener, Becker och Mendelssohn framfördes.

I denna ljuva sommartid

14-07-27 Vendels kyrka, Örbyhus

UV framförde ett blandat sommarprogram i Vendels kyrka, med musik av bl.a. Stenhammar, Öhrvall, Lindberg, Stanford och Parry. Konserten kröntes av Åhléns Sommarpsalm. Julia Blank dirigerade.

Canto della primavera

14-06-07 Mikaelskyrkan, Uppsala
14-06-08 Orangeriet, Örbyhus slott

Under två konserter på tema vår och försommar, möttes svenska och italienska toner. Tillsammans med Francesco Moretti på dragspel blandade vi verk av bl.a. Ildebrando Pizzetti, Irlando Danieli, Filippo Manini, Anders Öhrwall och Maria Lithell Flyg. Delar av konserten finns inspelade och publicerade på YouTube.

UrVerk

14-03-21 Gustav Adolf Kirche, München
14-03-30 Alfvénsalen, Uppsala

Denna produktion centrerade sig kring två uruppföranden, dels Martin Q Larssons Hundra tusen miljarder, dels Maria Lithell Flygs Andas den ut ur mitt bröst!. Båda verken var beställningsverk som skrivits för UV. Hundra tusen miljarder är ett mycket avancerat verk baserat på Raymond Queneaus sonettsamling Cent mille milliards de poèmes, där olika sonetter sjungs av körens stämmor och solister, totalt 16 stämmor. Tillsammans bildar de en median av rimmande språkljud, i ett ljudlandskap någonstans mittemellan homofoni och polyfoni, inte långt bort från en profan mässa dedicerad till livets hundra tusen miljarder möjligheter. Andas den ut ur mitt bröst! är en tonsättning av en grönländsk dikt som ingått i inuiternas muntliga tradition, där man i verket kan skönja både den friska vinden över de grönländska vidderna, liksom den traditionella inuitsången.

Rysk Jul

14-01-05 Fasterna Kyrka, Rimbo
14-01-06 Uppsala Domkyrka

För femte året i följd framträdde UV med en rysk repertoar under den ortodoxa kyrkans jul på trettonhelgen. Uppsalaborna tröttnar aldrig på den ryska julrepertoaren – över 300 personer kom och lyssnade på konserten i Domkyrkan. Repertoaren var i mångt och mycket densamma som fjolårets konserter, med Larins Christmas Carols som programmets höjdpunkt. Solister var Elin Skorup, Margit Zeijlemaker, Mikael Englund och Jens Persson. Sofia Ågren dirigerade.

2013

Adventskonsert

13-12-02 Mikaelskyrkan, Uppsala
13-12-08 Vendels kyrka, Örbyhus

UV framträdde under ledning av Sofia Ågren med klassiska advents- och julsånger av bl.a. Hugo Alfvén, Otto Olsson och Ruben Liljefors. Publiktillströmningen var stor och vi fyllde Mikaelskyrkan till bredden, vilket även innebar ett välkommet ekonomiskt tillskott till Uppsala Stadsmission, som konsertkollekten tillföll.

My Soul, there is a Country – bara brittiskt

13-10-26 Östhammars kyrka
13-10-28 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala

UV bjöd på ett varierat brittiskt program med poesin i centrum. Vi gav två konserter och på repertoaren stod bl.a. MacMillan, Purcell och 100-årsjubilaren Benjamin Britten. Sofia Ågren dirigerade.

Från Palestrina till Mendelssohn

13-09-28 Rasbokils kyrka

En mindre ensemble ur kören framträdde med ett varierat klassiskt program á cappella med musik av Palestrina, de Victoria, Mendelssohn och Sisask. Kören leddes denna gång av Pontus Leitz.

Skymningsdikt och gryningssånger

13-05-27 Mikaelskyrkan, Uppsala
13-06-01 Körfesten, Wiks slott
13-06-02 Orangeriet, Örbyhus slott

Programmet bestod av blandad körlyrik på temat skymning och gryning, med musik av bl.a. Mendelssohn, Kostiainen och Wikander. Vi uruppförde även Emil Råbergs Ungefär fyra improvisationer för tenorsaxofon och kör. Jesper Eriksson spelade sax och Sofia Ågren dirigerade.

Mariamusik genom seklerna

13-03-16 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala
13-03-17 Fasterna kyrka, Rånäs

Kören framträdde med en bred repertoar bestående av Mariamusik genom århundradena under helgen för Marie bebådelsedag. Musik av bl.a. Luis de Victoria, Palestrina, Verdi, Brahms, Howells och Kostiainen framfördes under ledning av Sofia Ågren.

Rysk Jul

13-01-05 Uppsala Domkyrka
13-01-06 Rasbo kyrka, Uppsala

Enligt traditionen framträdde UV under den ortodoxa julen med en blandad julrepertoar enligt rysk tradition. Under årets konsert hade vi ett särskilt fokus på Rachmaninov, där vi framförde ett flertal av hans vesper. Konserten kröntes precis som tidigare år av Larins arrangemang av slavisk folklore i hans Christmas Carols. Årets solister var Elin Skorup, Lena Palm, Mikael Englund och Jens Persson. Sofia Ågren dirigerade.

2012

Magnifikt – från Pärt till Palestrina

12-11-10 Helga Trefaldighets kyrka, Uppsala
12-11-11 Östhammars kyrka

En konsert där beröringspunkterna mellan gammal och modern sakral musik tydliggjordes. Under ledning av Sofia Ågren uppförde kören Sisasks Magnificat och Pärts Magnificat Antiphonen tillsammans med musik av Palestrina, Gesualdo och de Victoria.

Jordens oro viker

12-10-01 Mikaelskyrkan, Uppsala
12-10-05 Eötvös Loránd Universitetet, Budapest
12-10-06 S:t Stefans Basilika, Budapest

I samband med UV:s turné till Ungern hölls först en konsert på hemmaplan, och därefter två konserter på plats i Budapest. Repertoaren bestod av svensk körlyrik blandat med delar av höstens fortsatta repertoar med musik av bl.a. Sisask och Pärt. Sofia Ågren dirigerade.

Kulturnatten

12-09-08 Uppsala Domkyrka

Kören uppträdde under Kulturnatten med ett blandat program av tidigare och kommande produktioner.

Som ett blommande mandelträd

12-06-09 Orangeriet, Örbyhus slott
12-06-11 Mikaelskyrkan, Uppsala

Kören framträdde vid två tillfällen med ett försommarprogram som inleddes med Hildor Lundviks tonsättning av Pär Lagerkvists ”Som ett blommande mandelträd”. Därefter följde en repertoar omfattande såväl klassisk svensk körlyrik (bl.a. Alfvén, Stenhammar och Petersson-Berger) som modernare verk (Lidholm, Nystedt m.fl.) och ett arrangemang av ”I denna ljuva sommartid” signerat dirigenten Sofia Ågren. Vi gladde oss åt att det var många som ville komma och lyssna, Mikaelskyrkan var så gott som full och det var även många som passade på att njuta av den vackra musiken i den pastorala miljön i Örbyhus.

Förklädd Gud

12-05-06 Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Inför storpublik i UKK framförde UV ett tvådelat program som inleddes med i huvudsak svensk körlyrik a cappella, av bl.a. Hugo Alfvén och Ingvar Lidholm. Konsertens grand finale var Lars-Erik Larssons ”Förklädd Gud” där vi ackompanjerades av Kungliga Akademiska kapellet. Anton Ljungqvist (baryton) och Elina Granlund (sopran) sjöng solopartierna, och Emma Tranströmer reciterade Hjalmar Gullbergs texter. Dirigerade gjorde Sofia Ågren.

Alla hjärtans dag

12-02-14 Östgöta Nation, Uppsala

UV framträdde traditionsenligt på alla hjärtans dag i en ganska välfylld Stora Salen på ÖG. Kören bjöd på finstämda sånger med texter av William Shakespeare. Vi sjöng bl.a. verk av Håkan Parkman, Vaughan Williams, Jaakko Mäntyjärvi och Sven-Eric Johanson. Sofia Ågren dirigerade och Henrik Berg ackompanjerade på piano. Mellan körstyckena bjöd komikern Jacke Sjödin på egna visor och rim som uppskattades av såväl publik som kör.

Rysk Jul

12-01-06 S:t Johannes kyrka, Stockholm
12-01-07 Uppsala Domkyrka

Kören framträdde traditionsenligt med rysk julmusik under den ortodoxa kyrkans julfirande. Som vanligt var publiktillströmningen mycket god, framför allt i Domkyrkan. Solister var Elin Skorup, Margit Zeijlemaker, Mikael Englund och Jens Persson. Sofia Ågren dirigerade.

2011

Höstglöd

11-11-13 Uppsala Domkyrka, Uppsala

UV uppträdde med ett program i huvudsak komponerat på 40-talet i skuggan av andra världskriget. Musik av bl.a. Benjamin Britten, Francis Poulenc och Ildebrando Pizzetti framfördes under ledning av Sofia Ågren. Pontus Leitz spelade orgel.

Calme des nuits

11-09-26 Mikaelskyrkan, Uppsala
11-09-30 Svenska kyrkan, Tallinn
11-10-01 Piritaklostret, Tallinn

I samband med UV:s turné till Tallinn framfördes ett sensommarprogram med musik av bl.a. Alfvén, Lundvik, Saint-Saens och Hindemith. Sofia Ågren dirigerade.

L’Éclat du Soleil

11-06-11 Börstils kyrka, Östhammar
11-06-12 Orangeriet, Örbyhus slott

Kören bjöd publiken på en välkomponerad blandning av fransk körlyrik innebållande verk av bl.a. Debussy, Saint-Saens och Messiaen under ledning av den nytillträdda dirigenten Sofia Ågren.

Alla hjärtans dag

11-02-14 Norrlands Nation, Uppsala

Uppsala Vokalensemble framträdde traditionsenligt på Alla hjärtans dag med en varierad repertoar på tema kärlek! Kören framträdde i full styrka, och i mindre grupperingar, och framförde även kortare humoristiska teaterstycken signerade Per Johansson. I och med konserten tog Maria Goundorina avsked som Uppsala Vokalensembles dirigent.

Rysk Jul

11-01-06 S:t Johannes kyrka, Stockholm
11-01-08 Uppsala Domkyrka

Under Maria Goundorinas ledning drog UV storpublik i både Stockholm och Uppsala med en repris av fjolårets succé – Rysk Jul. Solister var Elin Skorup, Margit Zeijlemaker, Florian Benfer och Staffan Liljas.

2010

UV 30 år – Jubileumskonsert

10-12-04 Mikaelskyrkan, Uppsala

Kören gjorde en konsert med ett axplock ur de senaste 10 årens produktioner, bl.a. musik av Lidholm, Bäck, Vaughan Williams. Även musik av körens tidigare dirigenter Daniel Åberg och Andreas Lönnqvist framfördes. Konserten dirigerades av Maria Goundorina och Daniel Åberg.

Gotlandsturné

10-09-03 S:t Clemens ruin, Visby
10-09-04 Laus kyrka

UV gjorde en turné till Gotland och framförde delar ur programmet från vårens konsert i Vendels kyrka (se nedan). Maria Goundorina dirigerade.

Musik från sju sekel

10-05-22 Almtunakyrkan, Uppsala
10-05-23 Vendels kyrka

Kören framträdde med en varierad sakral repertoar som sträcker sig över sju århundraden. Musik av bl.a. Machaut, Monteverdi, Bach, Mendelssohn, Schnittke och Waldenby framfördes, under ledning av Maria Goundorina.

Beethovens 9:e symfoni

10-03-13 Universitetsaulan, Uppsala

Kungliga Akademiska Kapellet framförde Ludwig van Beethovens sista symfoni under ledning av director musices Stefan Karpe, och Uppsala Vokalensemble bidrog med sången i det vokala partiet i den sista satsen, den välkända melodin efter Schillers dikt ’An die Freude’. Vokalsolister var Susanna Levonen (sopran) Matilda Paulsson (alt) Michael Weinius (tenor) och Jakob Högström (bas).

Alla hjärtans dag

10-02-14 Alfvénsalen, Uppsala

Alla-hjärtans dag. Kören framträdde traditionsenligt under alla hjärtans dag med blandad musik på kärlekstema. Maria Goundorina dirigerade och vid flygeln satt Henrik Berg. Verk av bl.a. Brahms, Monteverdi och Sibelius framfördes. Musiken varvades med teaterinslag skrivna av Per Johansson.

Rysk Jul

10-01-09 Domkyrkan
10-01-10 S:t Johannes kyrka, Stockholm

Kören framträdde med en rysk repertoar bestående av sakral och profan julmusik av bl.a. Larin, Bortnianski och Rachmaninov. Maria Goundorina dirigerade, och solister var Sofia Niklasson (sopran), Margit Zeijlemaker (alt), Florian Benfer (tenor) och Magnus Ringström (bas). Publikintresset visade sig vara stort både i Uppsala och i Stockholm, och konserten i Domkyrkan fick goda recensioner i UNT.

2009

09-10-24 Domkyrkan
Sjungning på Domkyrkans lördagsmusik. Kören framträdde med en Mendelssohn-repertoar med anledning av kompositörens 200-årsdag. Gästdirigent var Florian Benfer, och solister var Ingrid Edberg, sopran, och Pontus Leitz på orgel.

09-05-31 Tibble Kyrka, Täby
”Naturens och himlens under”. Under en mycket varm försommardag framförde kören ett blandat program med djur och natur som tema. Repertoaren spände från samtida barnvisor som ”Var bor du lilla råtta” till 1500-tals-stycket ”Le Chant Des Oyseaux” av Clement Janequin.

09-02-27 Almtunakyrkan, Uppsala
Almtunakyrkans 50-årsjubileumskonsert. Tillsammans med kantor Lars-Göran Angsten och en stråkensemble ledd av konsertmästare Inge Thorsson framförde kören D. Buxtehudes ”Fürwahr, er trug unsere Krankheit”. Kören sjöng också och Johan Hermann Scheins ”Was betrübst du dich, meine Seele” samt J.S. Bachs ”Jesu, meine Freude”. Allt under ledning av dirigent Maria Goundorina.

09-02-14 Grand, Uppsala
Alla-hjärtansdag, teaterkonsert. Uppföljning av den lyckade satsningen föregående år. Musiken var blandad från dansbands-schlager till rysk folkvisa.
Vi fick se en ny underhållande episod ur teaterpjäsen med rollfigurerna Stina och Åke (som fann kärleken vid förra årets konsert). Skådespelare Ellen Fiske och Daniel Wadskog, manus Per Johansson.

2008

08-12-08 Tjajkovskij-konservatoriet, Moskva
Varierad Skandinavisk körmusik framfördes under vår Moskvaresa i Rachmaninov-salen i det fantastiska musikkonservatoriet. Musik av M. Sköld, J Mäntyjärvi, P Nörgård, I Lidholm.

08-12-07 Ramenskoye
Delar av programmet enl 08-12-08 (ovan) framfördes. Konserten hölls på musikskolan vår dirigent har gått på i sin ungdom.

08-11-22 Domkyrkan
Sjungning på Domkyrkans lördagsmusik. Detta var något av genrep inför Moskvaresa och även en slags release-konsert efersom vår tredje skiva var klar. Ett litet releaseparty hölls också efter konserten.

08-06-04 Nybrokajen 11, Stockholm
Kören sjöng på vår dirigent Maria Goundorinas diplomkonsert. ”Fyra körer” av Ingvar Lidholm och ett uruppförande med musik av Mattias Sköld framfördes.

08-03-08 Gamla Uppsala kyrka
Kören framförde fyra motetter av F. Poulenc och Frank Martins mässa för dubbelkör.

08-02-14 Gamla salen, Norrlands nation
Alla-hjärtansdag, teaterkonsert. Allt från 1500-tal till schlager. Enda gemensamma nämnaren: Kärlek!
Anrättningen kryddades av en liten teaterpjäs som integrerades med sångerna. Skådespelare Ellen Fiske och Daniel Wadskog, manus Per Johansson.

08-02-03 Närtuna kyrka
Trois chansons (C. Debussy) och Ubi caritas (Duruflé). Huvudnumret var Frank Martins mässa för dubbelkör.

2007

07-10-28 Rådhussalen
’Tidens pelare’
Three Sheakespear songs (V. Williams), Fyra körer (I. Lidholm), Trois chansons (C. Debussy) och Lorcasvit (E. Rautavaara). Korister ur kören sjöng olika solon.

07-09-15 Uppsala konsert & kongress (Musikens hus)
Vid ”körmaraton” i Uppsala konsert & kongress bjöd vi åhörarna på rysk musik (ur programmet 07-06-04). Vår dirigent Maria Goundorina agerade även solist.

07-06-10 Hammarskogs friluftsgård
Deltagande i Hammarskogs körstämma (strax utan Uppsala)
Delar ur programmet som gjordes 07-06-04 framfördes under de 20 minuterna som var tilldelade.

07-06-04 Domkyrkan
Cantica Maris Baltici
Musik från Östersjöområdet av bl.a. Schnittke, Tormis, Rautavaara och Alfvén.
Altsolist: Ivonne Fuchs (plus korister ur kören).

07-05-10 Nybrokajen 11, Stockholm.
Maria Goundorinas diplomkonsert .
Vår blivande dirigent hade sin diplomkonsert. Uppsala vokalensemble var en av fyra körer som agerade. Ryska sånger ur det kommande konsertprogrammet framfördes. Altsolist: Ivonne Fuchs

07-03-23 Östhammars kyrka, Östhammar.
07-03-22 Engelbrektskyrkan, Stockholm.
Monteverdis Mariavesper.
Verket framfördes med 20-talet musiker från Kungliga musikhögskolan på tidstypiska instrument såsom teorb, ärkeluta, basdulcian, zinka, basun och regal (samt mer bekanta flöjter, violin, viola och cello).
Solister: Nina Åkerblom Nielsen (sopr), Janna Vettergren (mezzosopr), Martin Vanberg (ten), Kjetil Almenning (ten), Daniel Ralphsson (bar) och (tillika dirigent) Daniel Åberg (bas).
För körens instudering av verket svarade Maria Goudorina.

2006

06-12-17 Ärla kyrka (S om Eskilstuna)
06-12-16 Almtunakyrkan.
”En svensk jul”. Några av julens klassiker och en del mer sällan hörda (bl.a. av S-E Bäck). Pontus Leitz på orgel på några av styckena.
Konsertens andra hälft bestod av Anders Öhrwalls ”Gaudete”. I detta verk deltog även en trio (med fagott, oboe och tvärflöjt).

06-11-12 Tensta kyrka (N om Uppsala)
06-11-05 Adolf Fredriks kyrka, Stockholm.
Faurés och Pizzettis Requiem.
På Faurés Requiem hördes Pontus Leitz på orgel. Håkan Marsh och Maria Widemo sjöng baryton- resp. sopransolo. (Alla är korister ur kören).
I Tensta kompletterade en mindre stråkorkester orgeln på Faurés Requiem. Vidare framförde kören där två verk komponerade av kyrkans kantor I. Stagling.

06-09-04 Fasterna kyrka i Roslagen.
Kören framförde bl.a. Frank Martins mässa för dubbelkör.

06-05-24–28 Norgeturné
Kören gjorde en turné med Trondheim som ”huvudmål” och konserter längs vägen. 24/5: Valbo kyrka (utanför Gävle), 25/5 Stora kyrkan i Östersund, 27/5: Trondheim, 28/5: Bollnäs kyrka. Programmet bestod av norsk och svensk musik. Huvudnumret var Martins mässa för dubbelkör.

06-03-26 Vaksala kyrka
”Mariakonsert”. Huvudnumret var Frank Martins mässa för dubbelkör. Innan den framfördes Madonna over bølgerne (Lange-Müller), Magnificat (Sheppard), Ave Maris stella (Trond Kverno), Bogoroditse Devo (Arvo Pärt), Ave Maria (Jaakko Mäntyjärvi) och Ave maris stella (Otto Olsson).

2005

05-12-18 Mikaelskyrkan
Julkonsert med allt från typiskt svensk julmusik till Poulenc.

05-12-04 Faringe kyrka
Adventskonsert.

05-10-28 Musikhögskolan, Stockholm
05-10-29 Missionskyrkan, Uppsala
JUBILEUMSKONSERT.
Minst tre anledningar fanns till denna konsert:
1. UV firar 25 år som fristående kör.
2. Håkan Parkman, körens förste dirigent, skulle ha fyllt 50 år.
3. Daniel Åberg, en av körens två dirigenter, gjorde sin examenskonsert från Musikhögskolan.
Konserten bestod av två delar. Först en a cappella-del med mycket Håkan Parkmananknytning. Därefter följde en förstärkt kör för att matcha orkester som bestod av blåsare och stråkar (Uppsala kammarstråkar).
Johannes Brahms ”Nänie” och Håkan Parkmans ”Lyrisk svit” framfördes då. Barytonsolist i den senare var Filip Hamber.

05-06-12 Hammarskogs friluftsgård (utanför Uppsala)
Kören deltog bland många andra på Hammarskogs körstämma.

05-06-04 Heliga Trefaldighetskyrkan, Gävle
Tillsammans med Gävle symfonikör och blåsare mm ur symfoniorkestern gjorde vi Bruckners e-mollmässa. Vi framförde också ett eget a capella-program med Gloria (av Håkan Parkman), A hymn to the Virgin (Benjamin Britten), Kyrie ur Frank Martins mässa för dubbelkör och Der Mensch lebt und bestehet (Max Reger).

05-03-19 Rådhussalen
Våhr-wijsor. Svenska vårvisor av C.M. Bellman, Knut Håkansson, Olle Adolphson, Evert Taube och Birger Sjöberg.
Körmedlemmar agerade även presentatörer och ackompanjatörer.

05-01-21 Konserthuset, Gävle
Under ledning av Petter Sundkvist, tillsammans med Gävle symfoniorkester och Symfonikören, framförde vi Förklädd Gud (Lars-Erik Larsson). Solister var Karin Ingebäck (sopran) och Anders Larsson (baryton). Recitatör: Torsten Wahlund.
Vidare sjöng vi Wilhelm Stenhammars Midvinter.

05-01-16 Missionskyrkan
Otto Olsson-konsert. Huvudnummer var Olssons Te deum tillsammans med stråkorkestern Uppsala kammarsolister. Orgel: Andrew Canning. Harpa: Ingrid Lindskog. Solist: Daniel Åberg (baryton).
Även bl.a. 5 av Olssons 6 latinska hymner framfördes av kören.
Konserten spelades in av P2.

2004

04-10-31 Uppsala domkyrka,
04-10-30 Klara kyrka, Stockholm
Huvudnummer: Pizettis Requiem. Kören sjöng dessutom följande sakrala a capella-repertoar: Salve Regina (H. Howells), Let All Mortal Flesh (E. Bairstow), Funeral Ikos (J Tavener) och Nunc Dimittis (G Holst).

04-09-11 Uppsala domkyrka
Framträdande under Kulturnatten.

04-08-09 Åtvids gamla kyrka, Åtvidaberg
Konsert under Östergötlands musikvecka. Duruflé, Brahms, Peterson-Berger mm

04-05-28 Missionskyrkan
”…and all that jazz!”. Konsert med Trio X.

04-03-14 Missionskyrkan &
04-03-13 Hjälsta kyrka, Hjälsta
”Månen är död” med musik av Saint-Saëns, Brahms, Peterson-Berger, Rautavaara mm.
I Hjälsta kyrka gjordes konserten i samband med en invigningsceremoni efter restaurering av kyrkan.

04-01-05 Helga Trefaldighetskyrkan
Trettondagskonsert. Bl.a. fyra Poulenc-verk. Tillsammans med Joculatores Upsalienses (och solisterna sop Madeleine Helander, ten Love Enström, bas Daniel Åberg) framfördes Schütz juloratorium.

2003

03-12-09 Pingstkyrkan
UV var inbjudna som Uppsalas gästkör då ”Toner för miljoner” besökte Uppsala.

03-10-27 Gävle konserthus,
03-10-25 Missionskyrkan
Carl Orffs Carmina Burana tillsammans med Symfonikören, Gävle. Henrik Berg & Emma Gilljam på flygel och slagverkare från musikhögskolan. Solister: Sopran: Karin Gylbert, tenor: Henrik Karlsson, baryton: Daniel Åberg

03-07-04–06 Spittal an der Drau (Österrike)
Körens första deltagande i en körtävling, närmare bestämt i 40-årsjubilerande ”Internationaler Chorwettbewerb” i Österrike.
I kategori A (”kunstmusik”) tävlades med tre obligatoriska verk: ”Crucifixus á 8 voci” (A. Lotti), ”Dans till skatfötter – Magpie‘s dance” (R. Sund) och ”Drei Gedichte – Aus Goethes West-östlicher Divan” (I. Eröd).
Därutöver sjöng vi ”Jesus, tänk på mig” (S-E. Bäck), ”Salve Regina” (H. Howells) och ”Agnus Dei” (ur Missa Brevis, av L-E. Larsson).
I kategori B (folkmusik) sjöng vi ”Faut-Per marschen” (C.G. Färje), ”Slåttervisa” (S. Lindberg), ”Den signade dag” (variant från Äppelbo av N. Lindberg) och ”Till Österland” (arr H. Parkman).

03-06-02 Mikaelskyrkan
”Toner i försommarkvällen”. Den stundande österrikiska körtävlingens program, utökat med lite mer lättsam svensk ”försomrig” musik.

03-04-13 Rådhussalen
”Vackra vita vår”. Vårromantik med kompositioner av t.ex. E Elgar, V Williams, W Stenhammar, H Lundvik och J Brahms. (Två konserter samma dag). Sofia Niklasson ackompanjerade på flygel.

03-01-05 Mikaelskyrkan
Palestrinas Marcellusmässa och Öhrwalls Trettondagsmusik.

2002

02-11-17 Mikaelskyrkan,
02-11-16 Giresta kyrka
”Musik från ett sekel – Sakral 1900-talsmusik”. (Verk av kompositörer såsom Durufles, Bäck, L-E Larsson, Mäntyjärvi, Pizzetti och Bardos).

02-07-01 ”Smedjan” i Forsmark
Deltagande vid Östhammars musikvecka tillsammans med Carl-Axel Dominiques trio och solisten Gunilla Hedin. Duke Ellingtons ”Sacred Concert” var huvudnumret.

02-06-09 Hammarskog
Deltagande vid den nystartade Hammarskogs körfestival

02-05-04 Helga Trefaldighetskyrkan
Palestrinas ”Missa Papae Marcelli” samt Bachs motetter ”Jesu, meine Freude” och ”Lobet den Herrn alla Heiden”. Stråkar och orgel ur Kungl. musikhögskolan.

02-01-05 Mikaelskyrkan
Gratis Trettondagskonsert på ”hemmaplan”.

2001

01-11-07 Missionskyrkan
Jazzkonserten ”Jazzociationer” tillsammans med Carl-Axel Dominiques trio. Solist Gunilla Hedin

01-06-01 Orangeriet, Linnéträdgården
”Folkmusik i sommartid”. Folkmusik från Sverige, Finland, Frankrike och USA.

01-03-18 Missionskyrkan,
01-03-04 Sundbybergs kyrka, Sundbyberg
Mozarts Requiem tillsammans med Vokalensemblen Laminore m.fl., Uppsala kammarstråkar med inlånat blås och slagverk. Som solister återfanns Hanna Holgersson (S), Maria Sanner (A), Mikael Wedar (T) och Fredrik Winberg (B). På orgel: Johan Hammarström.

01-01-07 Danmarks kyrka
Trettondagskonsert. Traditionell julmusik mm. Solist: Fredrik Winberg (baryton).

2000

00-11-11 Helga Trefaldighetskyrkan,
00-10-29 Adolf Fredriks kyrka, Stockholm
Sakral musik från 1900-talet. Mest svenska tonsättare (Thomas Jennefelt, Otto Olsson, Sven-Erik Bäck, Lars Edlund, Hildor Lundvik) men även verk av Mäntyjärvi, Sisask och Duruflé.

00-10-28 Katedralskolans aula
UV deltog i konsert till förmån för arbetet mot cancer. Deltagande utöver Uppsala vokalensemble: Uppsala studentkammarkör, P.A.K.K, Fyris kammarkör, delar ur OD samt showgruppen Dom glada (som UV fick äran att agera ”operakör” åt).

00-05-14 Orangeriet, Linnéträdgården
”Så länge hjärtat kan slå” – Taubekonsert. Musikanter och solister ur kören gav variation till den rena körmusiken.

00-04-21 (Långfredagen) Västerås domkyrka,
00-04-20 (Skärtorsdagen) Fellingsbro kyrka
Duruflés Requiem mm – konsert tillsammans med Trefaldighetskören från Arboga.
Andreas Lönnqvist (UV) dirigerade Maurice Duruflés ”Ubi caritas et amor” och ”Tu es Petrus” ur ”Quatre Motets” op. 10 samt ”Notre Père” op. 14.
Johan Hammarström (Trefaldighetskören) dirigerade Duruflés Requiem.
Däremellan framfördes Jehan Alains ”2:e Fantasie” på orgel.
På orgel återfanns Mathias Kjellgren. Solister var Maria Sanner (mezzosopran) och Fredrik Winberg (baryton).

00-01-06 Danmarks kyrka
Trettondagskonsert. Delvis julmusik som vi är van att höra den, delvis julmusik som vi inte är van att höra den och delvis några delar ur Urmas Sisasks ”Gloria Patri”.

1999

99-11-21 Helga Trefaldighetskyrkan,
99-11-20 Tyska kyrkan, Stockholm,
99-11-14 Arboga kyrka, Arboga
Gloria Patri av Urmas Sisask. I samband med detta blev vår andra CD klar.

99-06-06 Rådhussalen
”En sommarafton”. En försommarkonsert med svensk visa och körlyrik då den är som bäst. Både känt och okänt (av bl.a. Stenhammar, Alfvén, Lindberg och Taube).

99-04-10 Adolf Fredriks kyrka, Stockholm,
99-03-21 Helga Trefaldighetskyrkan
Ett program bestående av verk av Mozart (Sancta Maria, Offertorium d-moll, Ergo interest, Ave verum corpus) och Haydn (Lilla orgelmässan). Utöver kören agerade Jenny Ohlson som sopransolist, Johan Hammarström på orgel och stråkar ur Kungliga musikhögskolan.

1998

98-11-28 Missionskyrkan
”Tusen juleljus”. Konsert med både känd och mindre känd julmusik.
Solist: Johan Wållberg (baryton). Körens förre dirigent Lennart Bergbom trakterade orgeln.

98-09-05 Orangeriet, Örbyhus slott
”Sånger från vår egen tid”. Vi avslutade en musikserie på Örbyhus slott. Programmet var delvis detsamma som vid föregående konsert i Alfvénsalen.

98-05-03 Alfvénsalen
”Sverige-Finland”. Svensk och finsk körlyrik från 1900-talet. Bl.a. moderna tonsättningar av Lorcadikter (Rauttavaara och Bagge) men även mer traditionell musik framfördes.

1997

97-11-30 Gamla Uppsala kyrka,
97-11-23 Missionskyrkan
Gloria Patri av Urmas Sisask framfördes (för första gången i Uppsala). Ljussättning förstärkte konserten.

97-10-19 Vita Huset
Kören sjöng delar av Gloria Patri (se ovan) vid Håkan Parkmans minnesfonds stipendiatsceremoni.

97-06-01 Rådhussalen
Vårkonsert med blandad folkmusikrepertoar. Allt från madrigaler till amerikanska Yankee Doodle.

97-02-02 Gamla Uppsala kyrka,
96-12-21 Helga Trefaldighets kyrka
Ave Maria-program.

1996

96-09-14 & 96-06-01, Rådhussalen
Idel Shakespeartexter. Desto mer varierat utbud av stil och framförallt tonsättare. Thomas Morley, Håkan Parkman, Sven-Eric Johansson, Nils Lindberg, Ralph Voughan William, Giuseppi Verdi, Ward Swingle m.fl.
Solist: Matilda Elliot. Violin: Åsa Norrlid.

96-03-09 Helga Trefaldighets kyrka
Gabriel Faurés Requiem tillsammans med Norrlands nations salongsorkester.
Solister: Anna Bohlin och Johan Pejler.

1995

95-11-19 Missionskyrkan
”Rop i mörkret”. Sakral musik. Exempel på tonsättare: Otto Olsson, Egil Hovland, Sven-David Sandström, Henry Purcell och August Söderman.
Presentatör: Lena Lindholm Sköld

95-10-28 Köpings kyrka, Köping
Gabriel Faurés Requiem tillsammans med Köpings kyrkokör.

95-05-06 Mikaelskyrkan,
95-05-05 Helga Trefaldighets kyrka
”En finstämd kväll med Henry Purcell”. 300-årsminnet av Henry Purcells död uppmärksammades med ett konsertprogram med idel Purcellmusik.
Presentatör: Magdalena Hedman. Ackompanjatör: Ylva Eiderbrant