Kören

Uppsala Vokalensemble är en blandad kör med drygt 30 medlemmar. Kören grundades som nationskör 1964 men är sedan 1980 fristående, och sedan dess har vi etablerat oss i toppskiktet av Uppsalas körer med en strävan att ständigt utvecklas vidare. Vi har en blandad repertoar, men sjunger framför allt klassisk musik a cappella. Emellanåt framför vi även verk tillsammans med orkestrar, och vi samarbetar också med andra körer och solister. Kören repeterar på måndagar 18:45 – 21:30 i Almtunakyrkan, på Torkelsgatan.

Sedan några år tillbaka har vi som tradition att ge konsert i Domkyrkan i samband med det ryska julfirandet under trettonhelgen. Mer information om kommande konserter återfinns i kalendariet.

UV har under en lång tid haft förmånen att arbeta med unga, lovande dirigenter, vilka var och en har satt sin prägel på körens klang och bidragit till vår utveckling. 2011 tog Sofia Ågren över dirigentskapet, och därmed tog en ny era sin början för kören, med nya utmaningar och spännande projekt.

Läs mer om tidigare genomförda projekt »