Nyheter


Publicerat 2019-11-12
Stor publiksuccé för Storm!


Stort tack för att så många kom för att uppleva konserten Storm i Helga Trefaldighets Kyrka i söndags! Det blev en magisk upplevelse; en fullsatt kyrka i skenet av stearinljus, underbar musik och fantastiska Magdalena Meitzner på slagverk! Vi fick mycket fin respons från publiken: ”musik som berör på djupet”, ”ni sjunger på själens språk”, ”ett moget och sammanhållet konstverk”, ”bästa körkonserten någonsin”… Det är en sann glädje att få dela denna fina upplevelse med er! Vi har dock förstått att många fick vända i dörren pga helt fullsatt kyrka, och vi kan inte annat än att beklaga detta! När vi sjunger Rysk Jul i Domkyrkan lovar vi att det finns gott om utrymme – hoppas ni vill göra ett nytt försök då!

Publicerat 2019-10-08
Storm. Concert by Candlelight

Konserten Storm ges i mörkaste november i den vackra Helga Trefaldighets kyrka som kvällen till ära lyses upp enbart av stearinljus. Programmet består av suggestiva klanger och ljuva melodier, vokala mästerverk och spännande improvisation, stillhet och dramatik – musik för den lyhörde lyssnaren. Repertoaren gestaltar stormande på olika sätt. Ett plötsligt regnoväder faller i Cloudburst av den amerikanske tonsättaren Eric Whitacre. Fjällvinden rör sig över vidderna i Jan Sandströms Biegga Luohte. Ljumma sommarvindar virvlar genom en blomstrande trädgård i Il Giardino di Afrodite av Ildebrando Pizzetti. De höga vågorna på Östersjön som slukade passagerarfartyget Estonia en natt 1994 gestaltas i Jaakko Mäntyjärvis mästerverk Canticum Calamitatis Maritimae. Konserten innehåller även musik av Pärt Uusberg, Sven-David Sandström, Grete Pedersen m.fl. Storm är en konsert som gestaltar novemberrusket men som också erbjuder ljuspunkter och hopp om att det snart kommer ljusare tider.

Uppsala Vokalensemble
Magdalena Meitzner – slagverk
Sofia Ågren – dirigent
Musik av Whitacre, Sandström, Pizzetti, Mäntyjärvi m. fl.
Söndag 10 november kl 16. Fri entré, frivillig kollekt.

Publicerat 2019-07-02
Vi söker nya medlemmar!

Vill du sjunga med Uppsala Vokalensemble? Just nu söker vi nya medlemmar till tenor- och altstämman! Vi söker framförallt dig som har god körvana och notläsningsförmåga, och en vilja att göra musik på hög nivå, i flera olika musikstilar.

För mer information om intagning, se http://www.uppsalavokalensemble.se/bli-medlem/

Du kan också maila direkt till intagning@uppsalavokalensemble.se

Välkommen med din ansökan!

Publicerat 2019-06-13
Strålande recensioner av UNT Kultur


Idag är vi glada och stolta då gårdagens konsert fick strålande recensioner av UNT Kultur. Utöver en mycket positiv beskrivning av konsertrepertoar och framförande, är vi glada att se fina ord om körens egna solister, och vår egen Sofia Ågren – Dirigent – mycket välförtjänt! Tack också till vår publik!
Ett smakprov för dig som inte är prenumerant:

”Konserten med Uppsala Vokalensemble liknade sommarvädret utanför det rustika orangeriet på Örbyhus slott: det var synnerligen omväxlande, med både solskenspartier och mörka dramatiska partier//… //Uppsala Vokalensemble har visat på sina tidigare konserter att man har en rejäl bredd i sina led//…//Konsertens tyngdpunkt ”Canticum Calamitatis Maritimae” av Jaako Mäntyjärvi//…//Här visade ensemblen sin storhet och gjorde det mångsidiga verket full rättvisa med alla dess ovanliga inslag. Inte minst berörde det ordentligt//…//Sofia Ågren visade återigen vilken fantastisk kördirigent hon är.”

Med detta önskar Uppsala Vokalensemble en glad sommar!

Publicerat 2019-06-08
Missa inte sommarkonserten!

Missa inte sommarkonserten i Örbyhus slotts orangeri på söndag, med musik av bl.a. Jaako Mäntyjärvi, Edvard Grieg, och Matthew Peterson. Även UNT skriver om konserten.

Publicerat 2019-04-12
Stöd vårt skivprojekt!

Nu håller vi på att spela in vår nästa skiva! Repertoaren för skivan kommer att bygga på programmet för körens sommarkonsert 2018, då vi hade förmånen att samarbeta med tonsättaren Matthew Peterson från Minnesota och nyckelharpisten Josefina Paulson som innehar världsmästerskapstiteln på sitt instrument. Skivan kommer att ges ut vid skivbolaget Footprint Records, precis som vår tidigare skiva UrVerk.

Du kan stödja vårt nya skivprojekt via Kickstarter!

Publicerat 2019-03-01
Oremus!

Arvo Pärt är en favoritkompositör för många, både körsångare och konsertbesökare. Hans musik brukar beskrivas som enkel, minimalistisk, allvarlig och mycket vacker. På söndag den 3 mars ger vi en konsert med några av hans bästa körkompositioner. Programmet avrundas med stycken av Urmas Sisask och Hildegard von Bingen. Och även UNT tycker att du ska gå på konserten! Välkommen till Helga Trefaldighets kyrka på söndag kl 17!

Publicerat 2019-01-27
Över 1200 på Rysk Jul-firande!


Stort tack till alla som kom och firade Rysk Jul med oss! Sammanlagt över 1200 personer ville lyssna på rysk julmusik under trettonhelgen! Tack också till våra fina solister Maria Demérus, Margit Zeijlemaker, Mikael Englund och Jens Persson Hertzman samt dirigenten Maria Goundorina som gjorde ett kärt återbesök jämte vår Sofia Ågren. En succé, helt enkelt – och så sade även publiken, som tyckte bl.a. att det var ”otroligt vackert”, ”helt magiskt”, och att ”Stilla Natt var det vackraste jag har hört”.

Även UNT har skrivit om konserterna – här kan du läsa vad våra dirigenter tänker om konserten.

Nu blickar vi framåt mot nytt projekt och CD-inspelning. Boka in 3e mars i kalendern, då kan ni njuta av fantastisk musik av Pärt och Sisask. Biljetter kan köpas redan nu!

Publicerat 2019-01-05
Programblad Rysk Jul

Har du varit på Rysk-Jul-konserten, men fick inget programblad? Här kan du ladda ner det som pdf-fil.

Publicerat 2018-12-11
Русское Рождество

Ge bort konsertbiljetter i julklapp! Nu går det att förköpa biljetter till Rysk Jul-konserten i Uppsala Domkyrka. Du betalar mindre än i kassan och slipper dessutom biljettkön på konsertdagen!