Publika nyheter

UV:s adventskonserter drog mycket publik

Den gångna veckan uppträdde Uppsala Vokalensemble med två adventskonserter med övervägande svenska julörhängen. Det var några år sedan vi hade en klassisk julrepertoar på programmet, och entusiasmen hos koristerna var stor. Vi framförde bl.a. Hugo Alfvéns Julsång, Otto Olssons Guds son är född, och Advent (med Pontus Leitz vid orgeln), Ruben Liljefors När det lider mot jul, och ett omgjort arrangemang av Anders Öhrwalls Nu tändas tusen juleljus. Därtill gav vi smakprov från vår kommande ryska julkonsert med verk av Michail Strokin och Alexej Larin. Sofia Ågren dirigerade.

I Mikaelskyrkan på måndagen den 2/12 drog vi fullt hus, och Uppsala Stadsmission fick plocka fram alla extra stolar och fåtöljer som fanns. Konserten inbringade nära 11.000:- till stadsmissionens verksamhet. Vi riktar förstås stort tack till all publik som var där och lyssnade. Den andra konserten ägde rum i Vendels kyrka på söndagen den 8/12, andra söndagen i advent. Även i Vendel var det många som ville komma och få god julstämning.

Nu vänder vi blickar framåt mot 2014 där vi ses redan på trettonhelgen, då vi bjuder in till att fira ortodox jul i Fasterna kyrka och Uppsala Domkyrka. Stort tack till vår publik för det gångna året, och väl mött under nästa år!