NyheterPublika nyheter

Simon Frank ny dirigent för Uppsala Vokalensemble

Äntligen kan vi presentera Uppsala Vokalensembles nya dirigent, Simon Frank! Han leder kören vid konserten den 20 mars i Helga Trefaldighets kyrka.

Simon Frank är 27 år och kommer från Tyskland. Han har tidigare studerat kördirigering vid University of Music and Performing Arts Stuttgart, där han tagit en fil. kand i musik. I bagaget har han också med sig en master education i musikpedagogik med huvudinstrument klassisk röst. Sedan hösten 2021 studerar Simon Frank kördirigering på masternivå vid Musikhögskolan i Stockholm.
– Vi är mycket glada att ha Simon Frank som vår nya dirigent och ser fram emot vår första konsert under hans ledning den 20 mars i Helga Trefaldighets kyrka, säger Malin Santesson som är ordförande i Uppsala Vokalensemble.

Simon Frank har inför uppdraget som körens nya dirigent lyssnat in sig på Uppsala Vokalensemble via skivinspelningar och konserter. Han har lett repetitionerna med kören sedan mitten av januari.
– Jag är mycket förtjust i den höga musikaliska kvalitet som ensemblen har uppnått och alla underbara möjligheter som kommer med det. Jag vill fortsätta på den vägen och upprätthålla den höga standarden och samtidigt utveckla kören mot nya mål.

Musikaliskt har Simon Frank ett brett intresse.
– Jag vill gärna utforska den svenska körrepertoaren och tillföra ett nytt perspektiv med nya idéer om klang och repertoar. Jag är också nyfiken på ovanliga former av musik och ibland oväntade kombinationer av olika tidsperioder och stilar. Enligt min mening ska en konsert alltid vara en unik upplevelse, både för sångare och publik.

Konserten i Helga Trefaldighets kyrka, söndag den 20 mars kl 16, bär titeln Until the Daybreak. Repertoaren sträcker sig från tonsättningar av Sandström, Norman, Lindberg, Grieg och Mäntyjärvi till verk av Stanford, Mealor och Verdi. Biljetter kan köpas på denna sida eller vid entrén.