NyheterPublika nyheter

UV ser fram emot sommarkonserter med Kristine West

Uppsala Vokalensembles sommarkonserter ”Music for a while” i Mikaelskyrkan och Örbyhus slott bjuder på en blandning av barock, folkmusik och romantik tillsammans med den skivaktuella blockflöjtisten Kristine West.

Kristine har fått genomgående fantastiska recensioner för sitt nyligen släppta soloalbum ”Recorder”. Läs utdrag ur några av recensionerna nedan.

Kören ser verkligen fram emot en fantastisk konsertupplevelse tillsammans med Kristine, och vi hoppas att många vill komma och dela den med oss!

Sveriges Radio P2
”Veckans andra toppnotering”, 4 radioapparater i CD-revyn i P2 8 maj 2016:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2471&artikel=6425505

”Vad jag tycker mig höra hos Kristine West är att det finns en omsorg om att föra med sig en tradition från äldre generationers blockflöjtister … där inget notvärde eller fras är för liten för att ägna den oerhört stor omsorg. Något som lätt skulle kunna bli lite pedantiskt om det inte vore för kombinationen med långa, sångbara bågar i musiken. En kombination hon tar vara på – alldeles oerhört förnämligt.”

Uppsala Nya Tidning
http://www.unt.se/kultur-noje/skivor/kristine-west-kan-sin-flojt-4202769.aspx

”Med ett fortfarande tydligt minne av tragglande med blockflöjten i en svunnen barndom blir jag alltid lika imponerad när jag lyssnar till de riktiga virtuoserna, som Kristine West. Låt vara att hon har en hel arsenal av flöjter på nya albumet ”Recorder”, från Älvborgapipa över en Van Eyck till en Rottenburgh.”

Hifi & Musik – maj 2016

5 av 5 stjärnor, + för bättre ljud än normalt

”Kristine West har nedkommit med en cd fylld med tio verk där blockflöjten står i centrum. En del är för ensam blockflöjt, andra är tillsammans med stråkmusiker – vilket skänker denna välklingande skiva nödvändig variation, liksom det faktum att barockmusik här får samsas med nyskrivna stycken, samt att klassiska tonsättare jämförs med folkmusik.”

Skivtips i Svenska Dagbladet
http://www.svd.se/sofia-lilly-jonsson-tipsar-om-musik#sida-2

”Kristine Wests debut kan locka fler än de vanliga hardcorefansen av blockflöjt, inte minst för den fräcka lanseringen.”

Köp skivan

Kristines debut-CD är utgiven på skivbolaget Daphne och finns för återförsäljning på
www.naxosdirect.se
www.cdon.se
Eller maila namn och adress till kristine@kristinewest.se för att få ett ex!